9 Şubat 2010 Salı

Kedi kanı çay bulunur!

Belki okuyanlarınız vardır, Bodrum'da bir otele yerleşen kadın, lobide ayarttığı kediyi odasına atmış. Tabii flört etmek için değil. Vahşi kadın Battaniye isimli zavallı kediciğin karnını deşip kanını içerken otel görevlileri tarafından yakalanmış. 35 yaşındaki S.S., akli dengesi yerinde olmadığı için ceza almamış ve sadece 'mala zarar vermek'ten hakkında soruşturma açılmış. (Hukuk nazarında kediciğe mal gözüyle bakıldığını da öğrenmiş olduk) İfadesinde de "İstemeden yaptım. Kendime hakim olamadım," demiş. Şimdi anlamadığım bir nokta var; bu kadınceğiz akıl hastası olduğunu kabul ediyor mu? Ki ediyorsa zaten akıl hastası değildir. Diğer bir anlamadığım da özellikle neden kedi kanını tercih etmiş? Geçmişinde satanist bir hikaye mi var? (Sadettin Teksoy gazeteciliği) Bunun yanında merak ettiğim bazı şeyler daha var. Mesela bu kadının komşuları hiç mi anlamadı anormal bir şeyler olduğunu? Yahu civar kedilerin kaybolmasından bile çakar insan durumu! Belki iyi niyetli düşünüp "Ah, kadına bak yaovv. Biz artık yemekleri bile vermezken o, sokaktaki bütün kedileri evine tıkıştırıyo" diye yormuşlardır. Bilseler ki katı meyve sıkacağında kedi suyu sıkıyo!
Ya da hiç mi misafir ağırlamadı bu evinde? Kadınlar şööle kanepelere, o da olmadı Siesta marka plastik sandalyelere inci gibi dizilip, elinden tavşan, pardon, kedi kanı sıcak bi' çay hiç mi içmediler? (Şimdi hararetli bir şekilde 'Biz çay diye ne içtik kız Saliha?' muhabbeti dönüyordur herhalde civar evlerde) Bir de benim aklıma bu S.S.'nin çok fazla Twilight - Alacakaranlık izlemiş olabileceği ihtimali de gelmedi değil. Filmdeki Gökhanus Özenus cinsinden, genç kızların sevgilisi vampir oğlana özenip, insanlara geçmeden önce kediler üstünde staj yapmış olabilir. Evliyse belki kocası da kurtadam falandır. (Çocuklarını düşünemiyorum. Ne mitsel bir aile. Soyadları da Patetik olsun bari)
Geçtiğimiz aylarda da bir ergen kızımızın, psikolojik çöküntüsünün acısını zavallı sokak kedilerinden çıkarışını 8 megapixel fotolarla, en innnce detayına kadar görme gafletinde bulunmuştuk. (Hayır, neden açarsın ki o fotoyu karşına nasıl bir manzara çıkacağını bile bile?) Hatta gaza gelip bütün hayvansever sitelerine imza bile atmıştık -ki kendisi şu anda büyük ihtimalle elinde önceki geceden kalma tavuk kanatlarıyla kedi ayartmaya çalışıyordur, neyse.
Şimdi sözüm hayvanseverlere: Siz siz olun öyle sevdirmeyin herkese kedinizi, kuşunuzu. Maazallah, gözlerine kestiriverirler, ne olduğunu anlamazsınız.
Son sözüm ise ev kadınlarına: Artık misafirliğe gittiğiniz evlerin mutfaklarını bire bir kontrol edin. Tavşankanı deyimi gerçek olmasın. Sevgiler, saygılar. (Esra Ceyhan mode on)
www.tips-fb.com TwitterTwitter Takip

2 yorum: