9 Şubat 2010 Salı

İnsanları tanıyalım: Nargile kafe boy

İnsanları kategorize etmeyi sevmem. Sırf bu yüzden ısrarla Mümin Sekman'ın hiçbir kitabını okumadım. (Kahkaha efekti) Ne var ki çoğu zaman insanları sınıflandırmak, önyargılarımızı pekiştirir ve biz de bunun esiri olmaktan kurtulamayız. Ta ki karşımızdaki kişi ilk intibayı yıkıp bizi mahcup edene dek...
İşte "İnsanları tanıyalım" köşemizde bu 'kaba taslak insan portresi çıkarma şablonumuzu' devreye sokuyorum ve kendi tespitlerimi ortaya koyuyorum. İlk bölümümüzün konuğu "Nargile kafe boy"lar.

"Nargile kafe boy" türü genellikle, adından da anlaşılacağı üzere nargile kafelerde bulunur. Büyük bir çoğunluğu esmerdir ve saçlara, ya jöleyle ya da wax'la 2000'lerin Ricky Martin'i şekli verilir. (Bu imaj 3. Dünya Savaşı'nda bir atom bombası her şeyi yok edene kadar sürecek sanırım) Kirli sakal vazgeçilmezlerindendir ve ideolojik görüşe göre boyna poşu dolanabilir. Küpe, hızma ve piercing benzeri aksesuarlar pek görülmemekle birlikte, belki sağ omuza, içinden kan damlayan boynu bükük bir gül figürü dövme olarak işlenmiş olabilir.
Deri ceket, o da olmazsa Collezione marka, sentetik, dar bir mont evladır. Hemen hemen hepsinin modifiye bir Şahin'i vardır. (Araç hareket halindeyken camlarından Dale Don Dale veya Hey Sexy Lady şarkılarını duyabilirsiniz) Bir çoğunun, kendisini askerden dönene kadar bekleyecek "garanti" bir sevgilisi ve sarı postişli, ugg botlu (mümkünse Erenköy pazarından) bir "flört"ü vardır. Yonja profilleri onlar için çok önemlidir. "Quotes" bölümünde "Sös qoNusu VadanSa qeRiSi TefeRruaDdiR" mottosu veya büyüklü küçüklü harf kombinasyonuyla iç edilmiş anonim bir şiir hiç eksik olmaz. Fotoğraf albümlerinin temel direği, yine nargile kafede duman tüttürürken çekilmiş, yandan bakışlı ve sepya efekti verilmiş fotoğraflardır. Eğer bu profili inceleme sürecinde hoparlörleri açık bırakma gafletinde bulunursanız, aniden çalmaya başlayan ağlak bir Ferhat Göçer veya Sagopa Kajmer introsuyla yerinizden hoplayabilirsiniz.
Eçcinsellerden nefret ederler fakat gece kulüplerindeki feminen şarkıcıları dinlerken eğlencenin dibine vururlar. Çünkü bu gösteri onlar için adeta bir "freak show"dur. Bunun yanında sevişen iki kızı seyretmek en büyük fantazilerindendir.
"Nargile kafe boy"ların Facebook profillerinde mutlaka banyo aynası karşısında kendileri tarafından çekilmiş "afilli" bir fotoları bulunur. (Bir el adonis kaslarını kapatan bornozu kavrarken diğer el telefonu tutar. Saçlar ıslak ve arkaya taranmıştır. Fonda, duvara asılı, kenarları iğne oyasıyla işlenmiş bir el havlusu, bekar eviyse ucu yırtık bir Avril Lavigne posteri görebilirsiniz) İlişkiler konumunu bir gün "married" bir gün "divorced" yaparlar ki potansiyel hayranları tetikte olsun. Eğer "garanti" sevgililerinden korkmuyorlarsa "In an open relationship" konumunda da karar kılabilirler.
İdeolojik dünyaları ise oldukça karmaşıktır. "I love Che Guevara" grubunun hemen altında "Komünüzme karşı 1.000.000.000.000.000 kişi pulabilirim" gibi abuk bir gruba üye olduklarını da görebilirsiniz.
Sonuç: Nargile kafe boy'lar, galeyana getirilmedikleri, kızdırılmadıkları ve tahrik edilmedikleri takdirde zararsız bir türdür. Onlarla Tophane'de güzel bir gün geçirebilir, futbol üzerine tatmin edici sohbetler edebilirsiniz. Eğer dişiyseniz, onlara fiziklerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyin. Erkekseniz "Choq qiyaqsin be qanqa" sözü, sonsuzluğa uzanacak bir dostluğun temellerini atabilir.

www.tips-fb.com TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder