18 Ekim 2010 Pazartesi

Herkes mazlum, zalim nerede peki?

Herkes birilerinden ya da gördüğü kötü muamelelerden, uğradığı haksızlıklardan dem vuruyor. Hayatın sillesi hep onları vuruyormuş, hep onlar adaletsizliğe uğruyormuş, kendileri ak kaşıkmış gibi sürekli bir şikayet içindeler. Tamam, herkes mazlum. Peki zalimler nerede? Cevabı az sonra.
Bugün sanatçı Reyhan Karaca'nın kardeşi Fatih vefat etti. Mekanı cennet olsun. Bir süredir tedavi görüyordu ve Karaca da, belki iç dökmek, belki art arda gelen soru yağmuruna toplu cevap olması maksadıyla bilgilendirme tweetleri atıyordu. Buraya kadar her şey normal. Ama sanatçının tanımadığı, hiçbir hukukunun olmadığı insanlar, 'sen' diye hitap edip, bu durumu eleştiriyor, lakayıt bir tavırla, böyle kötü bir vaziyetteyken hala nasıl tweet atabildiğini sorguluyor, kimi zaman reklam yapmakla itham ediyordu. Zaten derdi başından aşkın birine yapılacak en kötü şey her halde budur. Kendisi kimseye hesap vermek durumunda olmadığı gibi, bu dışavurumla pekala bir rahatlama sağlıyor ve acısını hafifletiyor olabilir. Kimi derdini dağlara taşlara haykırmak ister, kimi de içine kapanır, çıtı çıkmaz.
Sadede gelecek olursak; çalışma arkadaşlarımız da, okul arkadaşlarımız da, akrabalarımız da, sosyal paylaşım sitelerindeki tanıdık tanımadık 'friend'lerimiz de hep adaletsizliğe uğradıklarından şikayet ediyorlar ve zalimlere lanet okuyorlar demiştik ya, bilmiyorlar ki o zalimlerden biri de ta kendileri.
www.tips-fb.com TwitterTwitter Takip